Strani

torek, 2. november 2010

Zeleni orehi v olivnem olju

Velikokrat moram poslušati pripombe mojega življenskega sopotnika, da smo ženske največje potrošnice blaga na Zemlji.... in bi trgovine propadle, če ne bi bilo žensk...in blablabla...in vse prevečkrat se zalotim, da sem v trgovini raje sama, kot z njim, ker neprestano nekaj godrnja:)


Obstaja pa čas, ko se prav tako nerada zalotim, da o njegovih, meni tečnih pripombah tudi razmišljam.... in takrat pridem do spoznanja, da ima kanček celo prav....in me malce celo zagrabi slaba vest....ker ženske, smo zares neumorne nakupovalke. Vsega potrebnega in velikokrat, nepotrebnega.

O emancipaciji bom raje spregovorila ob drugi priložnosti, ker imam na to temo precej pomislekov, ženske smo pač ženske in prav je tako. Moški je car, četudi ni do pike urejen, mnogokrat zadošča, da je šarmanten, ženska pa te sreče nima, ker jo vsi na prvi pogled ocenjujemo po videzu. Kaj moremo, če je tudi nam všeč, da smo urejene in s tem bolj samozavestne. Urejenost pa pač zahteva nakupovalski davek: kremice, oblačilca, maskare, frizure......

 Moje olje iz zelenih orehov

V vsej vnemi, da bi ugajale, pa žal pozabimo, da premnogokrat podležemo oglaševalskim kampanijam namesto, da bi pobrskale po naravnem. In s tem naredile ogromno uslugo sebi, naravi in svojemu žepu.

Morje. Prikrit, občudujoč pogled namenjen bronasto rjavi barvi ženskega telesa. Mož seveda gleda v isto smer, kot ti:) Ne srečaš mnogokrat te barve in ko jo veš, da je takšna s pomočjo naravnega preparata, ker je že na prvi pogled drugačna od ostalo pridobljenih.

Zeleni orehi so ena naravnih stvari s katerimi si lahko pripravimo odlično mazilo za po sončenju obenem pa pridobimo zavidanja lepo rjavo barvo. Vsebujejo juglon, ki ima tudi antibiotični in antimikotični učinek, kot barvilo pa ga dodajajo sončnim kremam in oljem. Toda zakaj kupovati drage kreme, če lahko telesu ponudimo dobre učinkovine zelenih orehov brez predelave in dodanih kemikalij.

V dobrem olivnem olju namočim zrezane zelene orehe ter jih za tri, štiri tedne postavim na sonce. Takšno mazilo sicer ne vsebuje zaščitnega faktorja, zato ga uporabimo namesto mleka za po sončenju. Sama olje iz zelenih orehov uporabljam redno, tudi za obraz, ki ima po njegovi uporabi tudi pozimi pridih nežno rjave barve, kajti beljakovine kože se povežejo z juglonom v rjave komplekse in na ta način kožo obarvajo. Vsekakor neprimerno bolj zdravo, koristno in mnogo lepše, kot korenčkova barva pridobljena v solariju!

Idealno je to olje tudi za lase, zato ga občasno privoščimo tudi njim, le svetlolaske naj bodo pri uporabi previdne, ker vsebuje omenjeno barvilo zelenih orehov.

1 komentar:

  1. E to leto pa bom to olje naredila in ga izprobala,potem pa javim rezultat....

    OdgovoriIzbriši